28 квітня – День охорони праці в Україні

28 квітня в Україні відзначають День охорони праці. Цього року Міжнародною організацією праці визначено девіз Дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління».

Всесвітній день охорони праці Міжнародна організація праці оголосила Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також для розуміння того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників. Уперше це свято проведено американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» й відзначається згідно з Указом Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

У цей день ми мусимо замислитися та подумки відповісти собі: чи відчуваємо ми захищеними на робочому місці, чи дотримуємося правил безпеки і що саме треба зробити для убезпечення себе та оточуючих.

Щиро вітаємо зі святом і бажаємо всім безпечної та продуктивної праці!

Бережімо один одного!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.