Відбулося засідання професійної спільноти педагогічних працівників ЗДО

Відповідно до річного плану роботи КЗ «Безлюдівський ЦПРПП» та до річного плану професійних спільнот педагогічних працівників закладів освіти, з метою організації методичної роботи педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Безлюдівської селищної ради, 10 листопада, дистанційно (платформа GoogleMeet), відбулося засідання професійної спільноти педагогічних працівників ЗДО за темою «Ключові вектори розвитку дошкілля громади в умовах дистанційної освіти». Мета засідання: спрямувати організаційно-методичну роботу педагогічних працівників дошкільних закладів на реалізацію наскрізних ліній ключових компетентностей, удосконалення та модернізацію занять як основної форми організації виховного процесу; формування компетентнісного підходу у самосвідомості вихователів, розвиток професійних компетентностей; обізнаність у професійному стандарті вихователя.

Андрус І.М., консультант КЗ «Безлюдівський ЦПРПП», оголосила очікувані результати засідання:

1.Ознайомлення з професійним стандартом вихователя як з документом, який втілює сучасний підхід до визначення переліку та опису загальних і професійних компетентностей вихователя. Розуміння того, що професійний стандарт дозволяє вихователям визначати чіткі орієнтири власного професійного розвитку.

2. Вміння забезпечувати найсприятливіші умови для вивчення та розвитку творчості дитини; впроваджувати інноваційні технології, посилити інтерес дітей до занять, поглибити прагнення до пізнання і саморозвитку.

3. Розуміння модернізації освіти, реформування освітнього процесу, де центральною фігурою є вихователь-дослідник, вихователь-лідер як вихователь нової формації. Розуміння розвитку педагогічними працівниками власних професійних компетентностей.

4. Розуміння інструментарію виховвтеля при роботі з вихованцями, вивчення нормативних документів.

Відповідно до програми засідання професійної спільноти педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Безлюдівської селищної ради, участь у засіданні взяли всі педагоги нашого закладу.

Вихователь -методистХабоша Л.В., керівник професійної спільноти педагогічних працівників ЗДО, презентувала колегам матеріал за темою «Мотивація педагога як умова зростання професійної компетентності».

Під час презентації ППД вихователів на тему «Впровадження інноваційних технологій під час освітнього процесу в ЗДО» Гарбар Н.М., вихователь, поділилася з колегами власним досвідом «Впровадження основ фінансової і соціальної освіти як елемент стратегії сталого розвитку дошкільників» щодо впровадження в освітню діяльність Міжнародної програми соціальної та фінансової освіти дітей від 3до 6 років «AFLATOT». Соціально-фінансова освіта дошкільників.

Підведення підсумків засідання показало, що очікувані результати були досягнуті. Спілкування було продуктивним, цікавим і пройшло у невимушеній діловій атмосфері однодумців.

Дякуємо колегам за цікаву і змістовну співпрацю.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.